Onze diensten

Verwarming

Het onderhoud van uw cv-ketel is van belang voor de duurzaamheid van uw installatie. Dit wordt door ons steeds met de grootste zorg behandeld zodat u veilig en energie-efficiënt kan verwarmen. Ook als u uw oude ketel aan vervanging toe is, kan u bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen. Hierbij voorzien wij steeds de installatie die best bij uw situatie past.

Warmtepompen en airco

Warmtepompen zijn niet meer weg te denken als het op hernieuwbare energie aankomt. Zoals steeds stellen wij hierbij de wensen van de klant voorop en wordt er zorgvuldig bekeken wat voor uw woning de beste oplossing is.

Hierbij enkele mogelijkheden:

Lucht-waterwarmtepomp

De lucht/water-warmtepomp pompt een koelmiddel rond in een gesloten circuit. Het koelmiddel neemt warmte op uit de buitenlucht en verdampt onder invloed van een verdamper. Een compressor vervoert de damp vervolgens naar een condensor, waar de damp afkoelt met behulp van van koud water. De damp condenseert en wordt opnieuw een vloeibaar koelmiddel. Dankzij dit proces heeft het water in je verwarmingsinstallatie de warmte uit de buitenlucht overgenomen.
Een lucht-water warmtepomp heeft als voordeel dat het gemakkelijk te plaatsen is en weinig installatiekosten vergt.

 

Geothermische water-water warmtepomp

Geothermie is een volwaardig alternatief voor traditionele vormen van verwarming. Het is bovendien milieuvriendelijk en energie-efficiënt systeem waarmee je aanzienlijk op je energiefactuur kan besparen. Onder invloed van de stijgende prijzen van olie en gas en de toenemende aandacht voor hernieuwbare energie, is geothermie aan een duidelijke opmars bezig. Ook in België zijn er heel wat initiatieven genomen om deze energievorm daadwerkelijk toe te passen. Als de aarde energie levert, waarom zouden we die dan niet gebruiken?
Een warmtepomp is een efficiënt apparaat dat warmte aan de grond onttrekt en die aan een warmteafgiftesysteem afgeeft. Het transport van de warmte gebeurt door middel van een vloeistof. Om de aardwarmte te kunnen gebruiken, worden bij een geothermisch systeem in de meeste gevallen twee putten geboord tot op de gewenste diepte: een productie- en een injectieput. Dat maakt de investeringskost groter dan bij andere warmtepompen, maar daar staat tegenover dat geothermische warmtepompen duurzamer zijn en minder onderhoud nodig hebben.

 

Lucht-lucht warmtepomp of airconditioning

Een groot pluspunt van een lucht-lucht warmtepomp is dat het systeem gemakkelijk te plaatsen is en weinig installatiekosten vergt.
Jammer genoeg zijn er ook nadelen aan een lucht-lucht warmtepomp. Op koude dagen zal het rendement van dit systeem namelijk lager liggen in vergelijking met de lucht-water, water-water of grond-water warmtepompen. Daarnaast is een lucht-lucht warmtepomp niet geschikt voor vloerverwarming of radiatoren en kan het enkel gebruikt worden voor een luchtverwarmingsinstallatie.

 

Warmtepompboilers

Een warmtepompboiler is een lucht/water-warmtepomp die, los van het verwarmingssysteem, sanitair warmwater voorziet. Door het gebruiken van warmte in de buitenlucht, is dit een zeer energiezuinige oplossing.

 

Sanitair en Totaal renovatie badkamer

Enkel een nieuw bad of douche of een volledig nieuwe badkamer?  Na samen met u de ruimte te bekijken maken wij een gratis offerte. Hierbij wordt er steeds rekening gehouden met al uw wensen en budget. Als u graag inspiratie wil opdoen kan u hiervoor steeds terecht in de toonzaal van onze leveranciers.

Tevens doen wij ook kleine herstelling zoals:

  • Vernieuwen of herstellen kraanwerk.
  • Vernieuwen toilet
  • Alle aanpassingen aan water- en afvoerleidingen

Ventilatie:

Nieuwe woningen of verbouwde woningen zijn vaak zo goed geïsoleerd dat u een ventilatiesysteem nodig hebt.  De mogelijkheden zijn:

C – ventilatiesysteem

Hierbij wordt de verse lucht naar binnen gezogen via roosters in ramen of muren. De binnenlucht wordt mechanisch afgevoerd door een ventilatie-unit.

D – ventilatiesysteem

Hierbij gebeurt zowel de aanvoer van verse lucht als de afvoer van binnenlucht mechanisch. Het voordeel bij dit systeem is dat de buitenlucht eerst wordt opgewarmd en er dus geen koude lucht je woning binnenkomt. Je bespaart zo op stookkosten.

Samen bekijken we welk systeem voor uw woning het meest geschikt is.

Adres

Zogge 95, 9220 Hamme

E-mail:

info@vanbunderkris.be

Telefoon

+32 477 55 78 90

Saetfix
Panasonic
S Ideal Standard
Weishaupt
Vaillant
Itho Daalterop
Helow by Niveka
Hansgrohe
Grohe
Desco