FAQ

Enkele FAQ

Bij een verwarmingsaudit onderzoekt de technicus het rendement van uw cv-installatie en of de grootte van uw verwarmingsketel overeenkomt met de verwarmingsbehoeften. Een regelmatige verwarmingsaudit voor verwarmingsinstallaties is verplicht voor eigenaars van een verwarmingstoestel dat ouder is dan 5 jaar, met een vermogen van meer dan 20 kW.

Lees meer op de website van de Vlaamse Overheid.
Zeker, als erkend technicus mogen wij een verwarmingsaudit bij u uitvoeren. Na deze verwarmingsaudit ontvangt u van ons een auditrapport met onder meer adviezen over het rendement, prestatie van uw verwarmingsinstallatie en besparingsmogelijkheden.

Eerst en vooral moet uw verwarmingsinstallatie goed onderhouden zijn voordat de verwarmingsaudit kan plaatsvinden om eventuele verdere werken en kosten te vermijden.

Verder kan u het volgende klaar houden:

  • Het jaarlijkse verbruik van uw verwarmingsinstallatie
  • Het vermogen van uw ketel, af te lezen op het kentekenplaatje (indien geen kentekenplaatje aanwezig is, valt de ketel onder de oudste categorie tenzij de factuur van uw verwarmingsinstallatie het tegendeel bewijst)
  • Eventueel uw laatste onderhoudsattest of verbrandingsattest

Bij het tweejaarlijks onderhoud van uw gasketel voeren we het volgende uit voordat we u een officieel onderhoudsattest en verbrandingsattest bezorgen:

We checken de waterstand van het reservoir

We voeren verplichte digitale metingen uit om de co-uitstoot te kennen

We controleren het rendement van uw gasketel

We demonteren en reinigen uw gasbrander, ontstoffen uw warmtewisselaar en de rest van toestel

We checken uw volledige installatie op gaslekken
We geven u graag advies op maat

CO staat voor koolstofmonoxide, een geurloos, reukloos, smaakloos en niet-irriterend gas dat vrijkomt bij de verbranding van hout, kolen, gas, mazout of andere brandstoffen. Dat maakt CO juist zo gevaarlijk. Ieder verwarmings- of warmwatertoestel kan een CO-vergiftiging veroorzaken. CO maakt jaarlijks duizenden slachtoffers, waarvan een honderdtal met dodelijke afloop.

Enkele basistips:

Zorg overal in huis voor voldoende verluchting (hierin geven wij u graag persoonlijk advies)

Laat uw warmwatertoestellen en verwarmingsinstallatie aansluiten door een erkende professional

Laat uw verwarmingsinstallatie en schoorsteen regelmatig onderhouden

Slaap niet in kamer waarin zich een waterverwarmer of mobiel verwarmingstoestel op gas of petroleum bevindt

Bij een eerste controle van uw mazouttank moet een groene dop en overvulbeveiliging geplaatst worden om het overlopen bij het vullen te vermijden. Hierna is een controle van uw stookolietank verplicht om de 5 jaar. Een onderhoud van uw stookolietank kan enkel uitgevoerd worden door een erkende professional.

Indien u verwarmt op mazout, dan is een jaarlijks onderhoud van uw cv-installatie verplicht, samen met de schoorsteen. Hieronder valt de reiniging van de installatie, een rookgasanalyse, het afstellen van de brander een reiniging van de schoorsteen. Ook Van Bunder kan het onderhoud van uw verwarming op stookolie op zich nemen. Hierna overhandigen wij u een officieel attest.

Adres

Zogge 95, 9220 Hamme

E-mail:

info@vanbunderkris.be

Telefoon

+32 477 55 78 90

Saetfix
Panasonic
S Ideal Standard
Weishaupt
Vaillant
Itho Daalterop
Helow by Niveka
Hansgrohe
Grohe
Desco